Tienkoppig Ajax krijgt historische afstraffing van Napoli in eigen huis

Gepubliceerd op 4 oktober 2022 om 22:48

Ajax heeft in eigen huis een ongekende nederlaag geleden tegen Napoli: 1-6. Waar de Amsterdamse club al jaren furore maakt in Europa, zal deze Champions League-uitslag in negatieve zin de wereld overgaan.

De avond begon voor Ajax nog leuk. Supporters zwaaiend met duizenden witte vlaggetjes in een volle Johan Cruyff Arena. Zelfs de wedstrijd begon hoopgevend voor Ajax dat na drie wedstrijden op rij zonder overwinning (tegen Liverpool, AZ en Go Ahead Eagles) snakte naar een goed resultaat.

Ajax maakte in de negende minuut 1-0 door Kudus. Maar daarna ging het helemaal mis. Nog voor rust maakte Napoli drie doelpunten. De 1-3 ruststand was niet eens onterecht.

Na rust werd de hoop direct de grond in geboord. Doelman Pasveer ging in de fout, wat de 1-4 betekende voor de Italianen. Ajax liet aanvallend niets zien en verdedigde belabberd. Een deel van het publiek vertrok of zwaaide met witte zakdoekjes, toen Napoli de 1-5 maakte.

Tot overmaat van ramp kreeg aanvoerder Tadic ook nog eens een rode kaart na twee keer geel. Daarna scoorde Napoli nog één doelpunt. De 1-6 in eigen huis is de grootste nederlaag ooit in een thuiswedstrijd van Ajax.