Dirk Kuyt al na vijf maanden ontslagen als ADO Den Haag trainer

Gepubliceerd op 24 november 2022 om 10:32

Dirk Kuyt is donderdag ontslagen als trainer van ADO Den Haag. De oud-international van 42 wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Haagse club in de eerste divisie. ADO Den Haag staat momenteel zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie.

Beeld: NL nieuws

Kuyt werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen gepresenteerd bij ADO Den Haag, dat in de play-offs tegen Excelsior op dramatische manier naast promotie had gegrepen. Het doel was nu om zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie.

"Ik heb de ambitie om in het eerste jaar te promoveren. Dat is een uitdaging en daar hou ik van", sprak Kuyt nog geen half jaar geleden vol vertrouwen voorafgaand aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Het gaat me om de ambitie van de club. Ik heb gehoord dat Den Haag een sleeping giant is, dat spreekt me erg aan."

Na een dramatische start met slechts een zege in de eerste zeven duels. De laatste vijf wedstrijden werden nog maar twee punten gepakt door de team van Kuyt, waarna Kuyt zijn positie zelfs "gevaarlijk" noemde.

ADO-directeur Edwin Reijntjes moest onder politiebegeleiding de laatste wedstrijd tegen Roda JC bijwonen, de spelers Thomas Verheydt en Ricardo Kishna dienden al een transferverzoek in.