Oranje met Timber, Koopmeiners en Klaassen op jacht naar groepszege

Gepubliceerd op 25 november 2022 om 15:50

Memphis Depay begint ook de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op de reservebank. Hetzelfde geldt voor Matthijs de Ligt, Steven Berghuis en Vincent Janssen, zij zijn hun basisplaats kwijt voor het duel met Ecuador.

Beeld: Stockfoto

Bondscoach Louis van Gaal gaf donderdag al aan dat Memphis maximaal 45 minuten zou kunnen spelen tegen de Zuid-Amerikanen. Tegen Senegal nam Janssen zijn plek naast Steven Bergwijn over in de voorhoede, maar vrijdag krijgt Cody Gakpo daar de kans. De PSV'er speelde het laatste half uur tegen de Senegalezen ook al op die positie en maakte toen de bevrijdende 1-0.

Het doorschuiven van Gakpo naar de aanval betekent dat er op het middenveld een plaatsje vrijkomt voor Klaassen. De maker van de 2-0 tegen Senegal heeft Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners achter zich. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Berghuis.

Ook achterin is er dus één nieuwe naam: Jurriën Timber speelt in plaats van De Ligt. Daarmee grijpt Van Gaal terug op het trio dat de laatste interlands voor het WK samenspeelde.

De wedstrijd in het Khalifa International Stadion begint om 17.00 uur. Ecuador was in zijn openingsduel met 2-0 te sterk voor Qatar.

Opstelling: Noppert, Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind, Koopmeiners, F. de Jong, Klaassen, Gakpo, Bergwijn.


«   »