Dit is de opstelling van Oranje tegen VS

Gepubliceerd op 3 december 2022 om 14:39

Het Nederlands elftal treedt in de achtste finale van het WK tegen de Verenigde Staten zoals verwacht aan in dezelfde opstelling als in het laatste groepsduel met Qatar. Dat betekent dus dat Davy Klaassen en Marten de Roon opnieuw aan de zijde van Frenkie de Jong staat op het middenveld.

Beeld: Stockfoto

Klaassen en De Jong stonden afgelopen dinsdag ook in de basis, toen Oranje de groepswinst in Poule A veiligstelde met een 2-0 overwinning op het al uitgeschakelde gastland Qatar. Het middenveld veranderde tijdens dit WK tot nu toe het vaakst van samenstelling. Tegen Senegal kreeg De Jong nog gezelschap van Steven Berghuis en Cody Gakpo, tegen Ecuador waren het Teun Koopmeiners en Klaassen die het middenveld compleet maakten.

Tegen Ecuador vormde Steven Bergwijn nog de aanval met Cody Gakpo, maar de Ajacied is zijn basisplaats kwijt. Net als tegen Qatar staat de steeds fittere Memphis Depay aan de aftrap, met gedeeld WK-topscorer Gakpo naast hem. De samenstelling van de defensie is ongewijzigd. Daley Blind en Denzel Dumfries bestrijken de flinken, centraal achterin staan Nathan Aké, Virgil van Dijk en Jurriën Timber met achter hen doelman Andries Noppert.

Opstelling: Noppert, Blind, Aké, Van Dijk, Timber, Dumfries - Frenkie De Jong, De Roon, Klaassen, Gakpo, Memphis Depay.

 


«   »