Oranje naar kwartfinales WK na zege op Verenigde Staten

Gepubliceerd op 3 december 2022 om 17:52

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag ten koste van de Verenigde Staten geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar. Mede dankzij een uitstekend spelende Denzel Dumfries won Oranje met 3-1 van de Verenigde Staten.

Beeld: NL nieuws

De 26-jarige Dumfries leverde bij de eerste twee Nederlandse doelpunten een assist en nam zelf de 3-1 voor zijn rekening. Mede daardoor haalde de ploeg van bondscoach Louis van Gaal op overtuigende wijze de laatste acht van het WK.

Memphis Depay opende op aangeven van Dumfries al in de tiende minuut de score. De aanvaller was het eindstation van een fraaie aanval die over een recordaantal van twintig balcontacten tot stand kwam.

Daley Blind zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de 2-0. De 32-jarige linksback schoot beheerst binnen na een strakke voorzet van Dumfries. Een kwartier voor tijd bracht Amerika de spanning via Haji Wright nog even terug, maar vijf minuten na de aansluitingstreffer bepaalde Dumfries de eindstand. Ditmaal schoot hij zelf binnen op aangeven van Blind.

Oranje neemt het in de kwartfinales op tegen Argentinië of Australië. Dat achtstefinaleduel begint zaterdagavond om 20.00 uur. De kwartfinale van Oranje staat volgende week vrijdag om 20.00 uur op het programma.

Het Nederlands elftal was het WK niet overtuigend begonnen aan het WK, maar eindigde wel als groepswinnaar in een poule met Senegal, Ecuador en Qatar. Het is voor het eerst sinds het WK 2014 dat Oranje actief is op het mondiale eindtoernooi. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal werd destijds in de halve finales uitgeschakeld door Argentinië.


«   »