Feyenoord plaatst netten tijdens de Klassieker

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 10:35

Bij de Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op 22 januari in de Kuip worden rondom alle vier de zijdes netten geplaatst, zo meldt de Rotterdamse club dinsdagochtend. 

Beeld: NL nieuws

Bij de Europa League wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United in 2016 waren er voor het eerst netten in de Kuip, sindsdien heeft de Rotterdamse club bij elke Europese wedstrijd in de Kuip netten. Het is de eerste keer ooit dat Feyenoord bij een competitiewedstrijd netten ophangt. 

Ook aan de Olympiazijde, de zijde van de camera van sportzender ESPN worden er netten geplaatst. ESPN wil liever niet dat er netten achter de dug-out worden geplaatst. Dit blokkeert het zicht van de camera. "Het plaatsen van de netten heeft impact, dat is duidelijk'', zegt een woordvoeder. ''Het is betreurenswaardig dat zo'n maatregel bij een van de mooiste wedstrijden van het jaar nodig is."

Het is de eerste Klassieker in vier jaar die met publiek in Rotterdam wordt gespeeld. Het is ook voor Steven Berghuis de eerste Klassieker met publiek in Rotterdam. Afgelopen zomer maakte Berghuis de overstap van Feyenoord naar Ajax.