Amateurclub De Treffers stunt tegen Eredivisieclub Cambuur in KNVB-beker

Gepubliceerd op 12 januari 2023 om 10:58

Amateurclub De Treffers heeft woensdagavond opnieuw voor een stunt gezorgd in het KNVB-bekertoernooi door ten koste van SC Cambuur de achtste finales te bereiken woensdagavond. De formatie uit de Tweede Divisie won voor eigen publiek met 1-0 van de Eredivisieclub

Beeld: NL nieuws - Beeld ter ilustratie

De Treffers is de eerste amateurclub ooit die in één seizoen twee ploegen uit de Eredivisie uitschakelt in de KNVB-beker. De huidige nummer drie in de Tweede Divisie was in de eerste ronde RKC Waalwijk met 2-0 de baas.

Willem den Dekker zorgde tegen Cambuur na een half uur voor de enige goal in Groesbeek. De middenvelder kon aannemen en wegdraaien in het strafschopgebied, waarna hij doelman João Virgínia verraste. Cambuur voerde in de slotfase de druk op en had verreweg het meeste balbezit, maar de bevrijdende gelijkmaker bleef uit.

De ploeg uit Leeuwarden eindigde de wedstrijd zelfs met tien man: doelman Virgínia kreeg in de blessuretijd een rode kaart voor een actie in het vijandelijke strafschopgebied. Aangezien Cambuur al vijf keer had gewisseld, moest verdediger Doke Schmidt de laatste minuten als keeper onder de lat staan.