FC Groningen - Cambuur gestaakt nadat boze supporters veld bestormen

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 20:42

Enkele minuten voor tijd is de wedstrijd tussen FC Groningen en SC Cambuur stilgelegd omdat enkele toeschouwers het veld bestormden. De stand was op dat moment 0-1 in het voordeel van de bezoekers uit Leeuwarden.

Giftig, geen ander woord was er voor de sfeer die ontstond in de Euroborg nadat Daniël van Kaam zijn ex-club op weergaloze wijze op achterstand had gezet. Hatelijke gezangen aan het adres van technisch directeur Mark-Jan Fledderus klonken luidkeels door het stadion, waarna het nog een stuk vervelender werd.

Cambuur-doelman Robbin Ruiter wilde uittrappen met nog een minuut of vier te gaan toen er ineens een groep van tien á twintig Groningen-supporters het veld op renden. Ze trachtten achter de voetballers aan te gaan die de catacomben in waren gegaan, maar werden daar tegengehouden. De situatie leek vrij snel onder controle. De wedstrijd wordt spoedig hervat.