Koploper Feyenoord geeft zege na rust uit handen in beladen Klassieker tegen Ajax

Gepubliceerd op 22 januari 2023 om 20:02

De Klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax is zondag in een 1-1-gelijkspel geëindigd. De Rotterdammers waren sterker en kwamen voor rust op voorsprong, maar de Amsterdammers redden een punt door een doelpunt in de tweede helft.

Beeld: NL nieuws - Sfeeractie bij de opkomst

Het was Igor Paixão die Feyenoord in de 34e minuut met een schitterend afstandsschot verdiend op 1-0 zette. De ploeg van trainer Arne Slot leek daarna op weg naar de winst, want Ajax kreeg amper mogelijkheden op de gelijkmaker.

Door een goal van Davy Klaassen in de zeventigste minuut werd het 1-1. Hij frommelde de bal via Mats Wieffer binnen. Het bleef bij 1-1, ook doordat Ajax-keeper Gerónimo Rulli vlak voor tijd zijn ploeg redde bij een grote kans van invaller Santiago Giménez.

Bij een zege had Eredivisie-koploper Feyenoord een enorme tik uitgedeeld aan de Amsterdamse rivaal. Nu blijft het verschil vijf punten. Pijnlijk voor Ajax is wel dat de ploeg van Alfred Schreuder nu zes Eredivisie-wedstrijden op rij niet gewonnen heeft. Dat is voor het eerst sinds het seizoen 1998/1999.


«   »