Ajax traniner Schreuder op straat gezet na reeks zonder overwinning

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 07:24

Ajax heeft trainer Alfred Schreuder donderdagavond ontslagen. Eerder op de avond speelden de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk tegen FC Volendam, waardoor de landskampioen voorlopig vijfde staat in de Eredivisie.

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke", lichtte algemeen directeur Edwin van der Sar toe. "Na een goede start van het seizoen verloren we vervolgens onnodig veel punten. Het gaat mij voornamelijk om het vertoonde spel. We hebben een aantal wedstrijden gehad waarin de ommekeer kon komen, maar dat is niet gebeurd."

Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach wordt per direct beëindigd. De andere assistent-trainers, Michael Reiziger en Richard Witschge, leiden vrijdag de training.

Ajax wist donderdag voor de zevende keer op rij niet te winnen in de Eredivisie en heeft nu zeven punten minder dan koploper Feyenoord.

De vijftigjarige Schreuder was sinds afgelopen zomer werkzaam bij Ajax. Hij kwam over van Club Brugge en werd aangesteld als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag.


«   »