Politie verricht 22 aanhoudingen bij incidenten Feyenoord - Ajax

Gepubliceerd op 6 april 2023 om 17:15

Naar aanleiding van de wanordelijkheden bij Feyenoord-Ajax van woensdag zijn 22 personen aangehouden, meldt de politie. Ook zijn er meerdere mensen geïdentificeerd door de Rotterdamse club.

Beeld: NL nieuws - ME bij de Kuip (archief)

De mensen die zijn aangehouden of geïdentificeerd kunnen volgens Feyenoord een langdurig stadionverbod verwachten. De vermoedelijke dader kon vrijwel direct na het gooien van het voorwerp richting Ajax-middenvelder Davy Klaassen worden opgepakt. Naar verwachting zullen volgens Feyenoord meerdere personen in de komende tijd worden geïdentificeerd.
Ook kiest Feyenoord ervoor om aan de zijde waarvandaan de projectielen werden gegooid leeg te laten in de Europa Leaguewedstrijd thuis tegen AS Roma. Het gaat om de vakken Z1, Z2, Z3, Z4, ZIN en ZIB aan de Olympiazijde.
Voor dit duel was de kaartverkoop al begonnen. Mensen die al een ticket hebben ontvangen voor AS Roma-thuis, kunnen het geld terugvragen of een andere plek in het stadion kiezen. Er waren voor de desbetreffende vakken al 1.100 kaarten verkocht. In totaal boden deze vakken plaats aan 2 duizend toeschouwers.