Brabantse derby definitief gestaakt na tot twee keer toe voorwerpen op het veld (update)

Gepubliceerd op 14 april 2023 om 22:04

UPDATE - De Brabantse Derby tussen NAC Breda en Willem II in de Keuken Kampioen Divisie is definitief gestaakt omdat er voorwerpen op het veld zijn gegooid. Het spel werd halverwege de tweede helft al stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld in Breda. 

Beeld: Michael Blonk

Scheidsrechter Jeroen Manschot stuurde beide ploegen volgens de richtlijnen naar de kleedkamer en na een minuut of tien werd het duel hervat.

Niet veel later ging het opnieuw mis. De bezoekers uit Tilburg openden de score, waarna zij tijdens het juichen door verschillende voorwerpen werden bekogeld vanuit het publiek.

Het staken is volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB. Die werden aangescherpt na het incident met Davy Klaassen in De Kuip.

UPDATE 18-4 / 13:00 - De gestaakte wedstrijd tussen NAC Breda en Willem II wordt komende dinsdagmiddag (14.30 uur) uitgespeeld. Er is geen publiek welkom bij het restant van dit duel uit de Keuken Kampioen Divisie.

UPDATE 13:00 - Het gestaakte duel tussen NAC Breda en Willem II wordt uitgespeeld zonder publiek. De Brabantse derby werd vrijdag definitief stilgelegd nadat er voor de tweede keer voorwerpen op het veld waren gegooid. De KNVB heeft bepaald dat het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld. De gemeente en politie van Breda willen geen toeschouwers bij het resterende deel.