Feyenoord neemt revanche op AS Roma na Tirana in kolkende Kuip

Gepubliceerd op 13 april 2023 om 21:49

Feyenoord heeft donderdagavond de revanche genomen op AS Roma. De Rotterdammers verloren vorig jaar mei de finale van de Conference League van AS Roma en hoopte op een revanche. Door een doelpunt van Mats Wieffer staat Feyenoord met een been in de halve finale van de Europa League.

Beeld: NL nieuws

Door: Jessy

Bij de wedstrijd in zowel Rotterdam als Rome (volgende week donderdag) zijn geen uit fans welkom. De supporters van Feyenoord gaven gehoor aan de oproep van de trainer Arne Slot om het vuurwerk thuis te laten. Bij de opkomst vlogen  opblaasbare strandartikelen door de Kuip die helemaal gevuld was.

Feyenoord kende een goede start maar vlak voor rust kreeg AS Roma een strafschop door een handsbal van Wieffer. Tot grote opluchting van de aanwezige toeschouwers in de Kuip ging de bal op de paal.

Feyenoord kende ook in de tweede helft een zeer goeie start. Zeven minuten na de start van de tweede helft liet Mats Wieffer de Kuip ontploffen. AS Roma kende nog een grote kans: de bal werd net van de lijn gehaald door Idrissi.

Volgende week donderdag wacht de return om 21:00uur in Stadio Olimpico. Feyenoord gaat dus met een 1-0 voorsprong opzak naar de Italiaanse hoofdstad. Mocht Feyenoord ook in Rome stand houden dan plaats het zich voor de halve finales van de Europa League.