PSV na doelpuntrijke tweede helft naar groepsfase Champions League na zege op Rangers

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 22:52

PSV heeft zich woensdagavond geplaast voor de groepsfase van de Champions League. In het Philips Stadion won PSV met 5-1 (7-3)  van Rangers, twee doelpunten van de Eindhovenaren staan op de naam van Ismael Saibari.

Beeld: NL nieuws

Door: Jessy

In de eerste minuten van de wedstrijd waren de kansen voor Rangers, waarna de wedstrijd groot gedeelte van de eerste helft in balans was. In minuut 35 opende Saibari de score. De ontlading bij de Eindhovenaren was groot.

De tweede helft was een stuk doelpuntrijker. De tweede helft was nog maar acht minuten oud toen Saibari opnieuw het net wist te vinden. Tien minuten na de twee doelpunten aan de kant van PSV komt Rangers met een reactie van James Tavernier. Het voorbereide werk komt uitgerekend van oud-PSV'er Sam Lammers.

Lang kan Rangers echter niet genieten van het doelpunt; twee minuten later kopt de Jong de 3e goal voor PSV binnen, uitgerekend in zijn 250ste officiële wedstrijd voor PSV.  Twaalf minuten voor tijd is de beslissende goal van PSV van Joey Veerman. Even word er gedacht van hinderlijk buitenspel van Ibrahim Sangaré, de VAR heeft weinig tijd nodig en keurt het doelpunt geldig. In de laatste tien minuten doet PSV Rangers nog meer pijn, Connor Goldson speelt de bal te hard terug, waarna Jack Butland de bal niet voor de doellijn tegenhoudt. Een overduidelijke overwinning aan de kant van PSV, die hiermee zijn revange van vorig seizoen weet te pakken, toen Rangers PSV uitgschakelde voor de groepsfase.

Donderdag om 18:00uur vindt de loting plaats voor de groepsfase, ook landskampioen Feyenoord weet donderdagavond tegen wie het moet spelen in de groepsfase van de Champions League. Feyenoord zit in pot een en PSV in pot drie.