Ajax - Feyenoord gestaakt vanwege vuurwerk op het veld

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 15:22

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is zondag stilgelegd vanwege vuurwerk op het veld. De Rotterdamse club stond toen al met 0-3 voor in de Johan Cruijff ArenA.

Beeld: NL nieuws

Vlak voor rust werd er in de Johan Cruijff ArenA vuurwerk op het veld gegooid. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gidste de spelers vervolgens naar de kleedkamer.

Het duel lag daarvoor ook al even stil vanwege een beker op het veld. Nadat de vermeende dader van de tribune was verwijderd, werd de wedstrijd weer hervat.

Feyenoord had op het moment van het vuurwerkincident al een 0-3-voorsprong. Santiago Giménez tekende binnen twintig minuten voor de eerste twee treffers van de Rotterdammers, waarna Igor Paixão in de 37e minuut de 0-3 maakte.