Ajax na droomstart niet langs Olympique Marsellie in start Europa League

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 23:01

Ajax is donderdag in eigen huis tegen Olympique Marseille in de Europa League niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De ploeg van trainer Maurice Steijn gaf tot tweemaal toe een (ruime) voorsprong weg.

Beeld: NL nieuws

Na een paar roerige dagen waarin de club van FC Twente (3-1) verloor en directeur voetbalzaken Sven Mislintat vanwege een mogelijk dubieuze transfer van Borna Sosa onder vuur kwam te liggen, kwam Ajax al snel op een 2-0-voorsprong.

Carlos Forbs, die net als Kenneth Taylor en Anton Gaaei in de basis begon, profiteerde al na negen minuten van een fout in de Franse defensie. Steven Berghuis verdubbelde de voorsprong elf minuten later, uitgerekend op aangeven van de veelbesproken Sosa.

De Amsterdamse achterhoede zakte vervolgens net als voorbije weken door het ijs, waardoor Marseille via Jonathan Clauss en Pierre Emerick Aubameyang terugkwam tot 2-2. Dankzij een doelpunt van Taylor na rust leek Ajax een zwaarbevochten zege te boeken, maar Aubameyang bepaalde de eindstand op 3-3. Silvano Vos kreeg in de blessuretijd nog zijn tweede gele kaart.

Door het gelijkspel zal de crisis aanhouden bij Ajax en de druk op trainer Steijn verder toenemen. Ajax heeft nu vier duels op rij niet gewonnen. Zondag wacht de volgende loodzware wedstrijd voor de Amsterdammers. De ploeg van Steijn, die twaalfde staat in de Eredivisie, ontvangt dan thuis landskampioen Feyenoord.