KNVB legt Ajax (voorwaardelijk) straf op voor gestaakte Klassieker: F-side 1 duel dicht

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 11:53

De aanklager van de KNVB heeft Ajax woensdag gestraft voor het uit de hand lopen van De Klassieker van eind september. Het vak van de F-side moet voor het thuisduel tegen Vitesse op 25 november gesloten blijven.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Sportredactie

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord werd op zondag 24 september tot twee keer toe onderbroken omdat er vanuit de vakken achter de doel aan de zuidzijde tot twee keer toe vuurwerk op het veld werd gegooigd.

Het voorstel van de aanklager om het betreffende tribunedeel tijdens Ajax-Vitesse leeg te houden is door de club geaccepteerd. Alle supporters die een seizoenskaart hebben voor een van die vakken zijn niet welkom in het stadion.

De straf geldt pas nu tegen Vitesse, omdat wordt gerekend vanaf drie weken na het uitspreken van de straf. Ajax speelt in de Eredivisie eerst nog thuiswedstrijden tegen FC Volendam (donderdag) en sc Heerenveen (zondag).

Verder krijgt Ajax een boete van 25.000 euro voor de vuurwerkincidenten in de Klassieker. Een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek, die werd opgelegd na een vuurwerkincident bij Ajax-Feyenoord van vorig jaar, blijft van kracht.