Einde aan ongeslaage reeks FC Dordrecht in KKD: ploeg van Michele Santoni in eigen huis hard onderuit tegen Jong PSV

Gepubliceerd op 10 november 2023 om 22:58

FC Dordrecht weet na een serie van elf ongeslagen competitiewedstrijden en een gewonnen bekerduel bij FC Lisse weer wat verliezen is. Jong PSV maakte een einde aan die fraaie reeks door aan de Krommedijk met 1-4 te triomferen.

Beeld: Jessy/NL nieuws- Tekst: Sportredactie

De score werd halverwege de eerste helft al geopend door Emmanuel van de Blaak, die hard binnenknikte uit een voorzet van Mylian Jiménez. Tien minuten na rust verdubbelde de Eindhovense beloftenploeg zijn voorsprong. Jevon Simons bezorgde een lobje op de borst bij Jason van Duiven, die uitstekend aannam en op koelbloedige wijze de 0-2 binnenschoot. De beslissing viel ruim een kwartier voor tijd. Mohamed Nassoh kreeg de bal terug van Van Duiven en rondde met een schuiver door de benen van Dordrecht-doelman Luca Plogmann: 0-3. Uiteindelijk werd de eretreffer op het scorebord gezet door Korede Osundina (1-3), maar in de slotminuut zorgde invaller Nicolas Verkooijen voor de eindstand: 1-4.

FC Dordrecht staat met dit verlies op plek zeven. Jong PSV is door deze zege twee plekken gestegen naar plek 13.