Feyenoord uitgeschakeld in Champions League na verlies in de Kuip tegen Atlético

Gepubliceerd op 28 november 2023 om 23:30

Feyenoord kan de droom om te overwinteren in de Champions League dit seizoen vergeten. De Rotterdammers verloren dinsdag het cruciale thuisduel met Atlético Madrid met 1-3 en eindigen daardoor als derde in groep E.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Sportredactie

Omdat Lazio eerder op de avond met 2-0 thuis van Celtic won, moest Feyenoord minimaal gelijkspelen om kans te houden op zijn eerste Champions League-overwintering sinds het seizoen 1999/2000. Maar in De Kuip kwam de ploeg van trainer Arne Slot tekort.

Al na veertien minuten sloeg Atlético toe dankzij een eigen doelpunt van Lutsharel Geertruida. Na rust verdubbelde verdediger Mario Hermoso de voorsprong met een fraaie lob. Feyenoord maakte in een kolkende Kuip via Mats Wieffer nog wel de aansluitingstreffer.

Maar door een tweede Rotterdams eigen doelpunt - ditmaal van Giménez - ging de thuisploeg toch onderuit. De nederlaag maakt dat de Rotterdammers, ook bij een eventuele zege op Celtic in de laatste groepswedstrijd, niet meer kunnen overwinteren in de Champions League. Feyenoord speelt na de winter Europa League.