PSV naar knock-outfase CL na winst Arsenal

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 20:47

PSV heeft woensdag de achtste finales van de Champions League bereikt. De Eindhovenaren wonnen zelf op sensationele wijze bij Sevilla (2-3) en zagen vervolgens Arsenal winnen van RC Lens. Daardoor zit het ticket voor de knock-outfase in de tas.

Tekst: Sportredactie

De donkere wolken leken zich samen te pakken boven PSV in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla kwam op 2-0 door doelpunten van Sergio Ramos en Youssef En Nesyri. Maar in de 66e minuut kreeg oud-Ajacied Lucas Ocampos een rode kaart en was PSV plots springlevend.

De ploeg van trainer Peter Bosz schotelde de voetbalwereld een fabelachtige comeback voor. De invallers deden het. Ismael Saibari maakte op zelden vertoonde wijze de aansluitingstreffer, Yorbe Vertessen scoorde via een Sevilla-been en Ricardo Pepi kopte de bevrijdende 2-3 binnen.

Daardoor scheen ineens de zon in Eindhoven. Het feest werd later op de avond compleet. Arsenal veegde namelijk de vloer aan met RC Lens (6-0), waardoor PSV zich voor het eerst sinds 2015 plaatste voor de knock-outfase van de Champions League.