Europese lotingen: PSV treft Dortmund, Feyenoord wéér tegen AS Roma en Ajax treft Bodø/Glimt

Gepubliceerd op 18 december 2023 om 14:19

PSV, Feyenoord en Ajax hoorde maandagmiddag wie hun tegenstander is in de Europese duels. PSV speelt in de laatste zestien van de Champions League, Feyenoord speelt de tussenronden van de Europa League en Ajax speelt de tussenronde van de Conference League.

Beeld: NL nieuws (De Kuip tijdens de vorige ontmoeting tussen Feyenoord en Roma) - Tekst: Sportredactie

PSV treft Borussia Dortmund

PSV speelt tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 13, 14, 20 of 21 februari 2024. De return is op 5, 6, 12 of 13 maart. De UEFA maakt later deze week bekend op welke data de duels precies afgewerkt worden. Borussia Dortmund is bezig aan een matig seizoen. De club, die vorig seizoen de landstitel verspeelde aan Bayern München, staat op de vijfde plaats in de Bundesliga. PSV kent juist wél een topjaar. De club is koploper in de Eredivisie zonder ook maar een punt verspeeld te hebben in de zestien gespeelde wedstrijden. Zondag haalde de ploeg van trainer Peter Bosz met 0-4 uit bij AZ.

Feyenoord treft oude bekende AS Roma

Feyenoord speelt tegen het AS Roma van José Mourinho in de tussenronde van de Europa League.  Feyenoord en AS Roma troffen elkaar de afgelopen twee seizoenen al drie keer. De Rotterdamse club verloor in mei 2022 de Conference League-finale van de Italiaanse club (1-0). Een seizoen later ging Feyenoord in de kwartfinales van de Europa League over twee duels onderuit tegen de Romeinen (1-0-winst en 4-1-verlies). Feyenoord begint met een thuiswedstrijd op 15 februari. De return is op 22 februari in de Italiaanse hoofdstad. De winnaar gaat door naar de achtste finales. De nummers één uit de groepsfase van de Europa League zijn al zeker van deze ronde. De achtste finales worden op 7 en 14 maart afgewerkt.

Ajax treft Bodø/Glimt

Ajax is bij de loting voor de tussenronde van de Conference League gekoppeld aan Bodø/Glimt. De ploeg van trainer John van 't Schip speelt op donderdag 15 februari eerst thuis. Een week later volgt de return in Noorwegen. Als Ajax de tussenronde van de Conference League overleeft, dan plaatsen de Amsterdammers zich voor de achtste finales. De acht poulewinnaars uit de Conference League zijn al zeker van die achtste finales.