Excelsior wéér door Groningen uit de beker gestuurd: Postema helpt Groningen naar kwartfinale

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 22:03

FC Groningen heeft dinsdag ten koste van Excelsior de kwartfinales van het TOTO KNVB Bekertoernooi bereikt. De eerstedivisionist won in Kralingen dankzij twee goals van Romano Postema.

Beeld: NL nieuws  • Het uitvak bij Excelsior vanavond - Tekst: Sportredactie

Postema maakte zijn goals in en tijdsbestek van zes minuten. In de 72e minuut schoof hij de openingstreffer binnen na een steekpass van Thom van Bergen. Zes minuten rondde hij opnieuw koeltjes af, dit keer na een steekpass van Luciano Valente.

Het waren voor de 21-jarige Postema zijn zevende en achtste doelpunt in negen wedstrijden in de KNVB-beker. Er is geen speler die vaker scoorde in het bekertoernooi sinds de jongeling van FC Groningen debuteerde. Alleen Danilo en Dusan Tadic kwamen sindsdien ook tot acht treffers.

De 0-2-overwinning was enigszins tegen het spelbeeld in. Excelsior domineerde een groot deel van de wedstrijd, maar de Eredivisionist creëerde nauwelijks grote kansen. De kansen van FC Groningen waren ook op één hand te tellen.

Voor FC Groningen is het de eerste keer sinds seizoen 2014/2015 dat de club in de kwartfinales staat. Toen won de 'Trots van het Noorden' het bekertoernooi voor het eerst in de clubhistorie. In de finale werd destijds afgerekend met PEC Zwolle.