AZ na strafschoppen pas langs amateurs Quick Boys en plaats zich voor kwartfinale beker

Gepubliceerd op 17 januari 2024 om 00:17

AZ is dinsdagavond met de schrik vrijgekomen in het bekerduel met de amateurs van Quick Boys. De Alkmaarders wonnen pas via penalty's van de club uit de Tweede Divisie, nadat het na 120 minuten 3-3 was geworden.

Tekst: Sportredactie

In een waar spektakelstuk mocht Quick Boys verschillende keren ruiken aan een stunt tegen het zwakke AZ. De club uit de Tweede Divisie kwam in de 59e minuut op voorsprong via Nigel Ogidi Nwankwo, die de vrije doortocht kreeg: 0-1. Vanwege vreugdebier op het veld lag de wedstrijd daarna zo'n tien minuten stil.

Het zwak spelende AZ draaide via Dani de Wit en de negentienjarige Ernest Poku in een tijdsbestek van twee minuten de achterstand om in een voorsprong. Toch kwam er een verlenging, omdat Leonard De Beste in de allerlaatste seconde de 2-2 binnenkopte voor Quick Boys.

Vreugdebier zorgde toen weer voor een onderbreking, wat vooral AZ goed uitkwam. Myron van Brederode leek de verlenging al vroeg te beslissen met de 3-2, maar Sem van Duijn maakte in de 113e minuut gelijk.

Daardoor kwam het aan op penalty's. Daarin miste AZ bij de eerste poging, maar Quick Boys ging daarna twee keer in de fout. Jens Odgaard schoot de beslissende penalty binnen voor de thuisploeg.