NEC voor het eerst sinds 2000 naar de Kuip voor bekerfinale

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 07:45

NEC heeft zich dinsdagavond geplaast voor de finale van de TOTO KNVB Beker op zondag 21 april in de Kuip in Rotterdam. De Nijmegenaren treffen daarin Feyenoord of FC Groningen.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Sportredactie

NEC versloeg in Leeuwarden Cambuur met 1-2. De beslissende doelpunt viel pas in de eerste helft van de verlenging.

De nummer zeven uit de Eredivisie kwam in de eerste helft eerst op achterstand tegen de Friezen. Roberts Uldrikis koopte Cambuur met voorsprong de rust in. Al snel na het begin van de tweede helft kwam NEC op gelijk hoogte.

Na negentig minuten was het nog steeds 1-1 in het Cambuur stadion, wat haar laatste bekerwedstrijd ooit heeft gehad. In de 99ste minuut hielp Kodai Sano NEC naar de 1-2 en dat was ook de uitslag.

NEC treft in de bekerfinale Feyenoord of FC Groningen, deze wedstrijd word donderdagavond om 20:00uur gespeeld in een uitverkochte Kuip.