Opluchting en blijdschap na bereiken bekerfinale bij Feyenoord, zorgen om blessure Calvin Stengs

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 10:43

Feyenoord heeft donderdagavond de finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. In een uitverkochte Kuip won het team van Arne Slot van de huldigde nummer zes in de Keuken Kampioen Divisie. Echter zijn er bij de Rotterdammers wel zorgen om de blessure van Calvin Stengs.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Sportredactie

Feyenoord won in een stamvolle Kuip van FC Groningen, het team van Dick Lukkien kwam echter wel eerst verrassend op voorsprong. In de 31-ste minuut scoorde Laros Duarte. Zeven minuten na het begin van de tweede helft schoot David Hancko Feyenoord op gelijke hoogte. 

Koude invaller die nog geen drie minuten in het veld stond Lingr en scoorde. De ontlading bij hem en de fans in de Kuip was voelbaar. Feyenoord gaf de voorsprong uiteindelijk niet meer weg en speelt op 21 april in de Kuip de bekerfinale tegen NEC. 

Blessure Calvin Stengs

Een domper voor Calvin Stengs en Feyenoord. De middenvelder moest in de slotminuten van het bekerduel tegen FC Groningen per brancard het veld verlaten na een tackle van Marvin Peersman.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is, maar Stengs lag aangeslagen en geëmotioneerd op het veld. ''Het was verschrikkelijk om te zien, je houd je hart vast.” aldus trainer Arne Slot na afloop van de wedstrijd voor ESPN.

''Een exacte diagnose is nog niet te stellen. Dat hij pijn heeft, dat is duidelijk”, zei hij. ''Jullie hebben hem ook zien huilen. Hopelijk was dat ook een beetje van de schrik.” Laten we hopen dat deze jongen iets ernstigs bespaard blijft.” Stengs stond na de zomer van 2017 zo’n veertien maanden aan de kant met een zware knieblessure.