Tiental Ajax kent pijnlijk uitschakeling in Conference League bij Aston Villa

Gepubliceerd op 14 maart 2024 om 22:53

Ajax is donderdagavond op een pijnlijke manier uitgeschakeld in de achtste finales van de Conference League. De Amsterdammers verloren in Birmingham met 4-0 van Aston Villa.

Tekst: Sportredactie

Ajax dat een week geleden in de Johan Cruijff ArenA Aston Villa op een 0-0 wist te houden, maakte het grootste gedeelte van de wedstrijd een slechte indruk op Villa Park. De Amsterdamse club leed niet alleen een pijnlijke nederlaag, maar zag ook Ahmetcan Kaplan en Devyne Rensch geblesseerd uitvallen.

Ollie Watkins opende halverwege de eerste helft de score en een kwartier na rust maakte Leon Bailey er 2-0 van. Jhon Durán zorgde in de 75e minuut voor het derde doelpunt. Tien minuten voor tijd bepaalde Moussa Diaby de eindstand, 4-0.

Ajax stond een kwart wedstrijd met een man minder op het veld. Sivert Mannsverk ontving in de 66e minuut zijn tweede kaart en moest gaan douchen. Daardoor bleef een slotoffensief van Ajax uit, al slaagden de Amsterdammers er met elf man ook nauwelijks in om kansen te creëren.

Door de uitschakeling van Ajax zijn alle Nederlandse ploegen klaar in Europa. PSV liep woensdagavond de kwartfinales van de Champions League mis door een nederlaag bij Borussia Dortmund (2-0). En Feyenoord kwam niet verder dan de groepsfase in de Champions League.