PSV verliest bij Dortmund en bereikt kwartfinale Champions League niet

Gepubliceerd op 13 maart 2024 om 22:53

PSV is er woensdagavond niet in geslaagd voor het eerst in zeventien jaar de kwartfinales van de Champions League te halen. 

De Eindhovense ploeg verloor met 2-0 bij Borussia Dortmund. Dat was na de 1-1 in het heenduel niet genoeg om door te gaan.

PSV had zich voor de vierde keer in de clubhistorie bij de laatste acht kunnen scharen, nadat dit eerder lukte in de seizoenen 1992/1993, 2004/2005 en 2006/2007. De Eindhovenaren stonden voor het eerst sinds het seizoen 2015/2016 in de achtste finales.

In de openingsfase in het Signal Iduna Park liep PSV achter Dortmund aan. Dat resulteerde in een snelle openingsgoal van Jadon Sancho, die via de binnenkant van de paal raak schoot. PSV herpakte zich en kreeg met name na rust kansen, maar scoorde niet meer. Diep in blessuretijd bepaalde Marco Reus de eindstand.

PSV begon in Dortmund met de herstelde Joey Veerman in de basis. Malik Tillman kreeg als linksbuiten verrassend de voorkeur boven Hirving Lozano. Guus Til en Mauro Júnior startten op het middenveld.

Door de nederlaag in Dortmund is PSV Europees uitgeschakeld. De Eindhovenaren moeten zich nu volledig gaan richten op het binnenhalen van de 25e landstitel. Ajax is de enige Nederlandse club die nog actief is in Europa. De Amsterdammers gaan donderdag in de achtste finales van de Conference League op bezoek bij Aston Villa.