Ajax Esporters landskampioen na winst op PSV in finale eDivisie

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 22:09

De Ajax Esporters zijn zaterdag landskampioen geworden. In een bloedstollende finale wisten Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves (PHzin) de schaal te bemachtigen tijdens de eDivisie Finals. Ajax versloeg PSV in een finale over drie duels na strafschoppen.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

Naast het kampioenschap krijgen de Amsterdammers ook €20.000 aan prijzengeld. Ajaxspelers Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves krijgen ook toegang tot de UEFA eChampions League. Ook word nog €20.000 aan prijzengeld onder de overige zeven finalisten verdeeld.

De finale werd zaterdagmiddag bijgewoond door een uitzinnige menigte aan publiek in een goedgevulde arena in het Noord-Hollandse Purmerend. De finale was ook live te volgen via ESPN, de eDivisie social media kanalen en het Twitch kanaal van EA SPORTS.

De weg naar de grote finale verliep voor de Amsterdammers zonder moeite. Met overwinningen op Heracles Almelo (9-2) en FC Twente (7-3) plaatsten Levi de Weerd en Paulo Henrique Chaves voor het beslissende finaleduel met de esporters van PSV.

Beeld: Jessy/NL nieuws