Rutte: ''Feyenoordsupporters die zongen was niet oke!''

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 19:28

In een ingelaste persconferentie over de flinke stijging van de coronabesmettingen in Nederland hebben Minister-president Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge een aantal nationale en landelijke maatregelen aangekondigd. Ook ging de minister-president in over het betaald voetbal.

Een tijdje geleden maakte Rutte bekend dat er bij betaald voetbal wel weer publiek mocht komen, maar in mindere mate. Ook mogen supporters niet meer hard schreeuwen, juichen en zingen. Afgelopen woensdag werd de Feyenoord selectie toegezongen toen ze het veld van De Kuip betraden. Het gezang van de Feyenoord supporters zorgde voor flink wat ophef in de media, omdat hiermee de coronamaatregelen werden 'genegeerd'.


In de persconferentie benoemde minister-president specifiek dit voorval. Het zingen bij wedstrijden, maar ook juichen en hard schreeuwen, is en blijft voorlopig strikt verboden. Burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio's krijgen de mogelijkheid om te bepalen of clubs de capaciteit nóg meer moeten beperken of zelfs helemaal geen supporters mogen toelaten na het overtreden van de coronaregels in voetbalstadions.

Foto: NL nieuws


«   »