Koeman tekent contract van twee jaar bij FC Barcelona

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 20:46

FC Barcelona heeft Ronald Koeman woensdag officieel aangesteld als trainer. De 57-jarige Nederlander stopt als bondscoach van het Nederlands elftal en tekent een contract voor twee jaar bij de Catalanen tot medio 2022.

Het was een kwestie van tijd voordat de overgang bevestigd zou worden. Koeman arriveerde dinsdag al in Barcelona en voorzitter Josep Maria Bartomeu van de Spaanse topclub liet diezelfde avond weten dat de geboren Noord-Hollander zo goed als zeker de nieuwe coach zou worden.

Koeman is bij Barcelona de opvolger van de maandag ontslagen Quique Setién. De 61-jarige Spanjaard moest het veld ruimen na de dramatische 8-2-nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinales van de Champions League.

"Dat Barcelona mijn droomclub is, weet iedereen. Het voelt voor mij heel bijzonder daar coach te kunnen worden", zegt Koeman in een eerste reactie. Hij wordt woensdag om 18.00 uur officieel gepresenteerd bij Barcelona.

Naar verluidt neemt Koeman Alfred Schreuder en de Zweed Henrik Larsson als assistenten mee naar Catalonië, al doet Barcelona daar op dit moment nog geen mededelingen over. Larsson speelde tussen 2004 en 2006 voor de Spaanse topclub.