Van Barneveld kondigt terugkeer als darter aan

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 18:14

Raymond van Barneveld (53) keert terug naar het dartbord. Ruim negen maanden na zijn laatste wedstrijd heeft de vijfvoudig wereldkampioen besloten zijn pijlen weer op te pakken. Dat heeft Van Barneveld vanmiddag bekendgemaakt. ,,Het is heel simpel. Ik mis het. Ik mis het verschrikkelijk”, zegt Van Barneveld voor de camera van RTL7 Darts.

In november 2018 maakte Van Barneveld bekend na een carrière van 35 jaar te stoppen. De Nederlander liet weten na het WK 2020 af te zwaaien als professioneel darter. Fysieke problemen, het gebrek aan titels en het moeten missen van familiaire gebeurtenissen waren de redenen.

,,Ik denk dat de beslissing wel de goede was, maar ik heb nu heel veel tijd gehad om erover na te denken”, zegt Van Barneveld, die na zijn afscheid en enkele demo’s in een gat belandde. ,,Toen realiseerde ik me dat ik het enorm mis.”

,,Ik krijg nu een unieke mogelijkheid om mijn droom te verwezenlijken en te werken in een team. Ik denk dat dat voor mij de beste oplossing is”, aldus Van Barneveld, die onder andere gaat samenwerken met Jeffrey de Zwaan. Ook zijn vriendin Julia helpt mee. ,,Zij denkt gewoon in oplossingen in plaats van problemen.”

Veel mensen zullen verbaasd opkijken bij dit nieuws en dat kan Van Barneveld zich voorstellen. ,,Maar doordat ik de laatste twee, drie jaar niet mezelf ben geweest, neem je niet altijd de juiste beslissingen. Het spookt in je hoofd en je bent een nachtmerrie voor iedereen”, zegt hij. ,,Maar nu is dat anders. Ik heb er zin in en het kriebelt.”

Beeld: ANP


«   »