Vitesse zet punt achter ongeslagen reeks Feyenoord

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 14:17

Het duurde liefst 26 wedstrijden maar Vitesse zet een punt achter de sterke reeks van Feyenoord. Oussama Darfalou was de matchwinnaar namens de Arnhemmers.

Beeld: Feyenoord | Nederlands voetbal

Het moment na een uur spelen vertelde het verhaal van Feyenoord. De voorzet van Mark Diemers werd ingekopt door Bryan Linssen. De kopbal van de spits van Feyenoord werd gestopt door keeper Remko Pasveer en vervolgens kreeg ook Nicolai Jørgensen de rebound niet achter de doelman van Vitesse.

Het was dé kans op 1-1 voor de Rotterdammers in de Gelredome. Feyenoord en Vitesse hielden elkaar redelijk in evenwicht. Feyenoord kreeg voor rust kansen, Vitesse voetbalde makkelijker met Tannane en Bazoer als de grote leiders. De ploeg uit Arnhem kreeg vijf minuten voor rust opeens alle ruimte op weg naar de openingstreffer. Loïs Openda ontdeed zich met speels gemak van Marcos Senesi. Openda hield het overzicht en liet Oussama Darfalou de goal maken.

Feyenoord speelde in Arnhem met vijf verdedigers, de huisstijl van Vitesse onder de Duitse trainer Thomas Letsch. Na rust moest Vitesse terug en zette Feyenoord aan. Matus Bero miste een kans namens de bezoekers, maar Feyenoord werd gevaarlijker. Jørgensen, die z’n beste wedstrijd in weken afleverde, schonk Linssen een kans maar tot afgrijzen van de Rotterdamse bank waar ook aanvoerder Steven Berghuis in burgerkleding zat, ging het schot over. Feyenoord bracht Luis Sinisterra en Luciano Narsingh en kort voor tijd Naoufal Bannis. Verdediger Uros Spajic kreeg nog een prima kans, maar de Serviër tikte over.

Datzelfde overkwam Eric Botteghin die een schot van Malacia verlengde, maar over het doel van Pasveer. Sinisterra kopte even later nog tegen de lat. Vitesse bleef met kunst- en vliegwerk overeind, maar is wel de nieuwe nummer drie in de eredivisie.


«   »