Dumoulin (30) stopt voor onbepaalde tijd met wielrennnen

Gepubliceerd op 23 januari 2021 om 13:33

Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen. De dertigjarige Limburger heeft na overleg met zijn ploeg Jumbo-Visma besloten om voor onbepaalde tijd met verlof te gaan.

Beeld: ANP | Sport

"Ik voel al maanden of misschien al een jaar dat ik moeilijk mijn weg kan vinden als Tom Dumoulin, de wielrenner", zegt de winnaar van de Giro d'Italia in 2017 zaterdag in een videoboodschap op de site van zijn ploeg.

"Ik wil graag dat iedereen blij is met mij. De ploeg, de sponsoren, mijn vrouw, mijn familie en mijn ploeggenoten. Ik wil het voor iedereen goed doen en ben mezelf een beetje vergeten."

De aankondiging van Dumoulin komt als een totale verrassing. Vrijdag maakte hij nog bekend dat hij dit jaar mee zou doen aan de Ronde van Vlaanderen. Ook zou hij dit jaar deelnemen aan onder meer de Tour de France en de Olympische Spelen.

Dumoulin liet zaterdag echter weten dat hij niet goed weet wat hij wil. "Die vraag zit al heel lang diep van binnen op te borrelen. Je krijgt de tijd niet om die vraag te beantwoorden, want je zit in een sneltrein op weg naar de volgende wedstrijd."

"Wat wil ik nou? Wil ik wielrenner zijn en zo ja, hoe? Als ik de Tour wil winnen, hoe moet ik daarnaartoe werken? Ik leg die vraag steeds bij anderen neer, maar dat levert geen resultaat op en levert mij geen geluk op. Ik werd er langzaam ongelukkig van."


«   »