Verstappen grijpt naast zege in openingsrace Bahrein na zinderend duel met Hamilton

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 11:53

Lewis Hamilton heeft zondag de Grand Prix van Bahrein wonnen. De Britse regerend wereldkampioen wist met zijn Mercedes Max Verstappen net achter zich te houden. De Nederlander ging bij een beslissende inhaalactie net naast de baan en moest de plek teruggeven.

Lees in het liveblog onderaan het artikel de race terug

Valtteri Bottas legde in de tweede Mercedes beslag op de derde plaats.
De tweede plaats was een tegenvaller voor Verstappen, nadat hij de race vanaf pole position mocht beginnen. De Red Bull kan de Mercedes voor het eerst in jaren direct vanaf de seizoensstart bijbenen.

Verstappen hield bij de start nipt Hamilton achter zich richting de eerste bocht. Daarna werd de strijd vooraan direct onderbroken omdat debutant Nikita Mazepin met zijn Haas de muur in vloog en de safetycar de baan op kwam.

De openingsfase verliep ook daarna nog chaotisch met onder meer spins voor Mick Schumacher en Pierre Gasly die zijn voorvleugel verloor dankzij het achterwiel van Daniel Ricciardo. Daarna ontstond er een tactische strijd met verschillende strategieën.

Hamilton bleef kort achter Verstappen en dook in de veertiende ronde naar binnen, en zo middels de ‘undercut’ voor de Nederlander uit te komen. Red Bull bleef bij het eigen plan en liet Verstappen langer doorrijden.