Ajax wint KNVB-beker na zege in blessuretijd op tiental Vitesse

Gepubliceerd op 18 april 2021 om 11:16

Ajax heeft zondag ten koste van Vitesse de TOTO KNVB Beker gewonnen. De Amsterdammers wonnen in De Kuip met 2-1 door een doelpunt in de blessuretijd van invaller David Neres.

Halverwege was de stand 1-1 door een treffer van Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch in de 23e minuut en een goal van Vitesse-aanvaller Loïs Openda zeven minuten later. Ondanks een sterker Ajax in de tweede helft leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging.

Dat veranderde toen Jacob Rasmussen vlak voor tijd rood kreeg vanwege een harde tackle op Antony. Met tien tegen elf sloeg Ajax via Neres alsnog toe in de extra tijd. De Braziliaan stond pas enkele minuten in het veld toen hij de ploeg van trainer Erik ten Hag naar de bekerwinst schoot.

Het is de twintigste keer in de clubhistorie dat Ajax de beker verovert. De Amsterdamse club hoopt op de dubbel en die is dichtbij. Als de Eredivisie-koploper woensdag ook van FC Utrecht en zondag van AZ wint is de 35e landstitel een feit.

Voor Vitesse rest dit seizoen de strijd om Europees voetbal. De ploeg van trainer Thomas Letsch staat momenteel vierde en die plek geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Conference League. De nummers vijf tot en met acht spelen in de play-offs om de laatste Europese plek.