Cambuur kampioen in Keuken Kampioen Divisie dankzij misstap De Graafschap

Gepubliceerd op 24 april 2021 om 10:25

SC Cambuur is vrijdagavond kampioen geworden in de Keuken Kampioen Divisie. De Friezen wonnen zelf met 2-4 bij Jong AZ, terwijl nummer twee De Graafschap met 2-2 gelijkspeelde tegen concurrent Almere City. NAC Breda leed een dure nederlaag tegen Excelsior.

Cambuur stond bij rust met 0-4 voor in het AFAS Stadion dankzij treffers van Peer Koopmeiners (eigen doelpunt), Robert Mühren, Issa Kallon en Erik Schouten. In de tweede helft scoorde Yusuf Barasi tweemaal namens Jong AZ.

Mühren maakte al zijn 35e goal van dit seizoen in de Eerste Divisie en kwam daarmee op gelijke hoogte met Dick Tol (1956/1957), Jan Bouman (1961/1962) en Ton Cornelissen (1990/1991). Alleen Joop Schuman scoorde vaker in één seizoen: 44 keer in 1961/1962.

Cambuur, dat zich vorige week al verzekerde van promotie naar de Eredivisie, heeft met nog drie speelrondes voor de boeg elf punten voorsprong op De Graafschap. Het is de derde titel voor de ploeg uit Leeuwarden in de Eerste Divisie, na 1992 en 2013.

Vorig jaar maart was Cambuur ook al dicht bij promotie. De competitie werd toen vanwege de coronacrisis voortijdig afgebroken en niet meer hervat. Het boze Cambuur had destijds een grote voorsprong op de concurrentie.