ADO en VVV degraderen uit eredivisie

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 16:32

ADO Den Haag en VVV-Venlo zijn donderdag gedegradeerd uit de Eredivisie. De Haagse club verloor thuis met 1-4 van Willem II en de Venlonaren gingen met 3-1 onderuit bij Ajax, waardoor met nog een speelronde te gaan het doek al is gevallen voor de twee clubs. Willem II en FC Emmen moeten nog vrezen voor de zestiende plek en daarmee deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.

RKC speelde zich donderdag officieus veilig door thuis met 2-1 te winnen van FC Twente. Nummer zestien Emmen heeft drie punten minder en kan dus in punten nog op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van de Waalwijkers is veel beter. Emmen was donderdag thuis met 3-1 te sterk voor sc Heerenveen.

Voor hekkensluiter ADO, dat vrijwel het gehele seizoen onderaan stond, is het voor het eerst sinds 2008 dat de club niet meer actief zal zijn op het hoogste niveau. VVV speelde sinds 2017 in de Eredivisie.

Nummer vijftien Willem II deed met de overwinning in Den Haag goede zaken, maar is nog altijd niet veilig, omdat Emmen en RKC ook wonnen.

Beeld: NL nieuws


«   »