Definitief: Berghuis verlaat Feyenoord en tekent voor vier jaar bij Ajax

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 09:19

De kogel is door de kerk: Steven Berghuis mag zich speler van Ajax noemen. De 29-jarige aanvoerder van aartsrivaal Feyenoord maakt de gevoelige overstap en tekent in Amsterdam een vierjarig contract.

Foto: NL nieuws

Dat Steven Berghuis deze zomer zou vertrekken bij Feyenoord, was geen publiek geheim. De 27-voudig international had een contract tot de zomer van 2022 waardoor Feyenoord alleen nu nog een transfersom kon ontvangen voor de aanvoerder en meest productieve speler van het afgelopen seizoen. Berghuis werd ook in verband gebracht met Bundesliga-club VfL Wolfsburg maar kiest nu voor Ajax. Daarmee is hij de eerste speler sinds Arnold Scholten in 1995 die van Feyenoord naar Ajax gaat

Al bij het eerste gerucht dat Berghuis in de belangstelling stond van Ajax leverde het hem veel kritiek op. Veel supporters hielden al rekening met zijn vertrek, gunden het hem zelfs, maar niet naar de aartsrivaal uit Amsterdam. Berghuis zal zeggen dat hij kiest voor de sportieve uitdaging bij een club die in de Champions League speelt, zal niet noemen dat hij nog meer gaat verdienen en dat hij in beeld blijft bij Oranje. Allemaal waar, maar hij houdt geen rekening met het sentiment. Zo zei hij in eerdere interviews dat hij niet naar een andere Nederlandse club zou gaan en deed hij de laatste maanden geregeld een beroep op het clubgevoel door richting de supporters meerdere keren richting het Feyenoord-logo te wijzen. Nu ziet vrijwel het hele Legioen hem als een verrader en zal hij op 21 december tijdens Feyenoord-Ajax (op zijn 30e verjaardag nota bene) ongetwijfeld met een striemend fluitconcert worden ontvangen.


«   »