Ajax presenteert Steven Berghuis: ‘Dappere strijders maken dappere keuzes’

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 17:48

Ajax heeft Steven Berghuis gepresenteerd. De 29-jarige aanvaller heeft zijn medische keuring in het AMC succesvol doorstaan en heeft zijn contract tot medio 2025 ondertekend. Hij gaat spelen met rugnummer 23. 

Foto: AFC Ajax

,,Steven, dappere strijders maken dappere keuzes. Namens heel Ajax: welkom in je nieuwe thuis", zo heet Edwin van der Sar Berghuis welkom in de video die Ajax deelt op social media.

,,Ik ben 29 jaar en het is geen geheim dat ik de volgende stap wilde zetten. Ik vind het belangrijk om mezelf verder te ontwikkelen in de sport. Bij het maken van de keuze voor mijn nieuwe club was ik naast mijn ontwikkeling als voetballer heel erg op zoek naar de combinatie van trofeeën spelen, in de Champions League spelen en in beeld blijven bij het nationale elftal. Bij Ajax denk ik dat dit allemaal samenvalt”, legde Berghuis eerder zijn overstap van Feyenoord naar Ajax uit. Feyenoord ontvangt een bedrag dat kan oplopen tot 6,5 miljoen euro voor Berghuis.

De overstap van Berghuis naar Ajax had behoorlijk wat voeten in de aarde. Feyenoord voelde zich gisteravond nog genoodzaakt om afstand te doen van de bedreigingen aan het adres van Berghuis, die 199 wedstrijden voor de Rotterdammers speelde. Op sociale media circuleerde namelijk een foto waarop een spandoek te zien was waarbij er vinkjes stonden achter de namen van ‘Polletje’ en Peter R. de Vries. ‘Polletje’ is Ajax-supporter Martin van de Pol, die dit jaar op klaarlichte dag geliquideerd werd. Peter R. de Vries overleed deze week aan de gevolgen van de schietpartij van vorige week in Amsterdam. Ook de naam van Berghuis stond op het spandoek, maar dan zonder vinkje.

Ondanks zijn beladen overstap naar Amsterdam liet Berghuis nog wel weten trots te zijn op het feit dat hij bijna tweehonderd wedstrijden voor Feyenoord speelde. ,,Ik ben trots en ook dankbaar dat ik 199 officiële wedstrijden voor Feyenoord heb mogen spelen. En dat we samen de landstitel, de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal hebben gewonnen waardoor ik me heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Bedankt voor alles", schreef Berghuis. 


«   »