Jørgensen verruilt Feyenoord voor Turkse-club Kasımpaşa SK

Gepubliceerd op 24 juli 2021 om 17:09

Nicolai Jørgensen heeft zijn overstap naar het Turkse Kasimpasa afgerond. De Deense spits trekt na vijf bewogen seizoenen de deur bij Feyenoord achter zich dicht. De aanvaller heeft een driejarig contract ondertekend in Turkije.

Jørgensen maakte in 2016 de overstap van het Deense FC Kopenhagen naar Feyenoord, waar hij direct een topseizoen beleefde. Met 21 treffers kroonde hij zich tot topscorer van de eredivisie én hielp hij zijn nieuwe ploeg aan de eerste landstitel sinds 1999. Het was meteen het beste jaar van de spits in Rotterdamse dienst. In de vier seizoenen daarna stokte de opgetelde productie in de competitie op 23 treffers. In totaal was de dertigjarige aanvaller goed voor 58 goals in 151 wedstrijden voor Feyenoord.

In 2018 was Jørgensen nog in beeld bij Newcastle United, dat bijna achttien miljoen euro voor de aanvaller wilde betalen. Feyenoord besloot hem echter te behouden en hoopte hem na een succesvol WK voor een recordbedrag van de hand te doen, maar de spits kon tijdens dat toernooi nauwelijks imponeren. Blessures wierpen hem in de jaren daarna ver terug. Afgelopen seizoen besloot Dick Advocaat vanwege zijn matige fitheid de voorkeur te geven aan buitenspeler Bryan Linssen in de punt van de aanval.

Feyenoord creëert daarmee de gewenste ruimte in het salarisbudget. De aanvaller stond jaarlijks voor bijna twee miljoen euro op de loonlijst. De Rotterdammers kunnen na zijn vertrek de markt op om naar een nieuwe speler te speuren. Jørgensen trainde de afgelopen weken al apart van de groep en zat niet bij de wedstrijdselectie voor het Conference League-duel met FC Drita.

Kasimpasa eindigde afgelopen seizoen als veertiende in de Turkse Süper Lig. Turkse media brachten de laatste dagen ook aanvoerder Leroy Fer in verband met de middenmoter, die in 2012 promoveerde naar de hoogste afdeling.

Foto: NL nieuws


«   »