Ajax houdt hoofd koel na kansrijk eerste helft

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 07:47

Ajax heeft na een zeer kansrijke eerste helft met ruime cijfers weten te winnen van Young Boys, het werd 3-0!

Door de openingsgoal van Davy Klaassen (61ste minuut) kreeg Ajax meer zelfvertrouwen en maakte twintig minuten later Dušan Tadić. De beslissende goal. Brain Brobbey, schoot de bal op de paal en had een kleine onzekerheid maar die werd in de blessuretijd hersteld, 3-0!

Kansrijke eerste helft

De eerste helft was zeer kansrijk voor de Amsterdammers, en de statistieken liegen er niet om. Ajax had in de eerste 46 minuten van dit duel ruim 70% balbezit. Maar ondanks het vele bal bezit kwam het niet tot scoren. Ajax keeper Stekelenburg hoefde in de eerste helft ook weinig in actie te komen.

‘Deel twee’ van Ajax – Young Boys is volgende week donderdag (18 maart) al, de aftrap in Zwitserland is om 21:00. Dit duel is te volgen via ons speciale voetbal pagina