SV Ajax wil spandoeken tijdens bekerfinale in De Kuip weg hebben

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 12:21

Het is nog onduidelijk of de spandoeken in De Kuip mogen blijven hangen voor de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax op 18 april. De teneur binnen Het Legioen is duidelijk: niet doen en zeker niet voor een wedstrijd waarin Ajax een van de twee ploegen is. De bekerfinale mag ook wel ergens anders gespeeld worden dan.

De bedoeling is dat de spandoeken blijven hangen totdat er weer supporters naar De Kuip mogen. Inmiddels zijn ruim 44.000 stoeltjes bedekt met een spandoek en het is een kwestie van korte tijd voordat alle 47.212 stoelen aan het zicht onttrokken zullen zijn dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers.

Er is dus een kans dat De Kuip bij de bekerfinale weer spandoekloos zal zijn. Feyenoordsupporter Freek Verhulst: "Dat zou echt een klap in het gezicht zijn van de vele vrijwilligers. Ik hoop van harte dat de KNVB wat coulance toont richting Feyenoord en dit prachtige initiatief laat bestaan in een bijzondere tijd waar de voetbalsupporters het toch al zo moeilijk hebben. Vergeet niet, na de bekerfinale hebben we hier ook nog De Klassieker. En die willen we met spandoeken zo lang supporters nog niet mogen komen’’, aldus Verhulst in het Algemeen Dagblad.   

De aartsrivaal ziet dat uiteraard anders. "Het is aan de KNVB om te beslissen, aangezien zij deze wedstrijd organiseren. Wij vinden dat de finale op neutraal terrein in een neutrale omgeving gespeeld moet worden, dus zonder uitingen van derden - behalve de betrokken finalisten (Vitesse en Ajax), de organisator (KNVB) en haar sponsors. Dus zonder de huidige spandoeken in het stadion. Daarnaast bekijken we de mogelijkheden samen met Ajaxsupporters een sfeeractie te organiseren, op de aan ons toegewezen tribunedelen", zo laat supportersvereniging van Ajax weten.

De KNVB weet nog niet wat er met de spandoeken moet gebeuren voor de bekerfinale. "Wij huren de Kuip voor de bekerfinale van Stadion Feijenoord. Op dit moment wordt er nog over gesproken wat er gaat gebeuren met de spandoeken. Meer dan dat valt er nu nog niet over te zeggen’', zo meldt een woordvoerder. Er is ook nog een kansje dat de bekerfinale met een kleine hoeveelheid pubiek afgewerkt kan worden, als de Fieldlab experimenten een positief resultaat opleveren tenminste. Achter de schermen wordt geopperd dat de Feyenoord-spandoeken worden afgedekt en voor de bekerfinale verdwijnen onder andere doeken.

Beeld: NL nieuws


«   »