Supporters ADO Den Haag leggen wedstrijd tijdelijk stil met protest: 'KNVB maffia!

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 15:18

Supporters van ADO Den Haag hebben ervoor gezorgd dat de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch in de openingsfase even moest worden stilgelegd. Vanaf Midden-Noord, het vak met de fanatieke aanhang van ADO, werd vuurwerk op het veld gegooid. 

Beeld: NL nieuws, beeld ter illustratie 

De supporters hielden spandoeken omhoog met teksten als ‘KNVB maffia’ en ‘ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots’.

Scheidsrechter Robin Hensgens moest de wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie bij een stand van 0-0 even onderbreken. Toen het vuurwerk was gedoofd en de zwarte rook was opgetrokken, ging het duel verder. De stadionspeaker riep de toeschouwers op zich te gedragen.

De licentiecommissie betaald voetbal heeft ADO Den Haag, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, 6 wedstrijdpunten aftrek gegeven omdat de club de begroting niet op orde heeft. Ondanks de financiële problemen veroverde de ploeg van trainer Ruud Brood de eerste periodetitel. ADO had beroep aangetekend tegen de straf, maar dat haalde niets uit. ADO kwam via een treffer van Sem Steijn voor rust op voorsprong.


«   »