Noa Lang tegen Gibraltar voor het eerst in de Oranje-basis

Gepubliceerd op 11 oktober 2021 om 19:18

De opstelling van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar is bekend. Zoals verwacht maakt Noa Lang links voorin zijn debuut in de basiself.

Beeld: NL nieuws

Louis van Gaal kan tegen Gibraltar geen beroep doen op Cody Gakpo, die vrijdag tegen Letland een hersenschudding opliep. Arnaut Danjuma werd als zijn vervanger bij de selectie gehaald. De smaakmaker van Villarreal begint op de bank; Van Gaal heeft ervoor gekozen om Lang aan de aftrap te laten verschijnen. Lang maakte vrijdag als invaller zijn debuut in Oranje en mag nu voor het eerst starten.

Op het middenveld is Georginio Wijnaldum terug van een schorsing. Hij vervangt Guus Til, die vrijdag in Riga niet wist te overtuigen: net als Denzel Dumfries, Frenkie de Jong en Steven Berghuis kreeg de Feyenoorder van VI's Oranje-watcher Simon Zwartkruis een 5 voor zijn optreden. Dumfries, De Jong en Berghuis zijn wel gewoon blijven staan en krijgen de kans op eerherstel.

De wedstrijd tegen Gibraltar wordt gespeeld in De Kuip en begint om 20.45 uur.

Opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Berghuis, Memphis, Lang. 

Opstelling Gibraltar: Banda; Olivero, Annesley, Wiseman, Chipolina; Walker, Boslo, Chipolina; Styche, Torrilla, Valarino.


«   »