Negen punten! 4-3-3-systeem helpt oranje naar 0-3 overwinning op Noord-Macedonië

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 19:51

Het Nederlands elftal heeft maandag de groepsfase op het EK afgesloten met een ruime zege in Amsterdam op Noord-Macedonië. Oranje, dat al zeker was van de achtste finales en de poulewinst, won in een open wedstrijd met 0-3.

Memphis Depay opende voor rust de score, waarna Georginio Wijnaldum na de pauze twee keer trefzeker was. Noord-Macedonië, dat al was uitgeschakeld en voor de derde keer verloor, zag twee doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel.

Bij Nederland hadden Donyell Malen, die de assist gaf bij de 0-1, en Ryan Gravenberch een basisplaats ten koste van Wout Weghorst en Marten de Roon. Oranje switchte halverwege van een 5-3-2 naar een 4-3-3-systeem. Cody Gakpo maakte nog zijn interlanddebuut.

Nederland speelt zondag om 18.00 uur in Boedapest de achtste finale. Het is nog niet bekend tegen welk land Oranje het opneemt. De ploeg van bondscoach Frank de Boer stuit op de nummer drie van poule D, E of F.

Nederland boekte tegen Noord-Macedonië de derde overwinning van het toernooi. Oranje rekende eerder af met Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) en kan dus met vertrouwen toewerken naar de achtste finales.