Goffertstadion voorlopig dicht na instorten tribune

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 13:32

Het Goffertstadion in Nijmegen blijft voorlopig dicht, omdat niet bekend is wat de oorzaak is van het instorten van een tribune.

Beeld: @voetbaljunky

Naar aanleiding van het incident heeft omgevingsdienst ODRN vandaag met de eigenaar, de gemeente Nijmegen, gesproken. Afgesproken is dat het kantoor en de horeca bij het stadion wel toegankelijk blijven.

Een deel van de tribune van het Goffertstadion zakte zondagmiddag in toen blije Vitesse-supporters al springend de overwinning van hun ploeg vierden. Hun val werd gestuit door een container die onder de tribune stond. Er raakte niemand gewond.

De gemeente heeft een extern bureau ingeschakeld dat de exacte toedracht onderzoekt. De ODRN onderzoekt zelf ook welke controles in de afgelopen periode zijn uitgevoerd in het Goffertstadion. Hierover kunnen nu geen mededelingen worden gedaan.

De eerste thuiswedstrijd van NEC staat gepland op 31 oktober tegen FC Groningen. Het is onduidelijk of die in het Goffertstadion gespeeld kan worden. 'Het stadion zal pas weer toegankelijk worden wanneer uit het onderzoek blijkt dat dit veilig is', aldus de omgevingsdienst.


«   »