Feyenoord reageert vol afschuw op aanval op Union-delegatie: 'Een totaal verwerpelijke daad'

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 10:50

Feyenoord is donderdagochtend met een statement gekomen over de aanval op een delegatie van Union Berlin door zo'n twintig hooligans in een bar in Rotterdam. De club spreekt van 'een totaal verwerpelijke gebeurtenis' en biedt ook haar excuses aan: 'Hoewel buiten haar invloedssfeer biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen.' Een vrouw van het management raakte gewond aan haar hoofd en is in het ziekenhuis behandeld. 

Beeld: NL nieuws/FeyenoordFan30

Directieleden van de komende Conference League-tegenstander Union Berlin werden het slachtoffer. In een Rotterdam etablissement kregen onder anderen voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche stoelen en andere voorwerpen naar zich gegooid door Feyenoord-fans.

Volledige statement

Op de clubsite van de ploeg uit Rotterdam-zuid valt de volgende statement te lezen:

'Feyenoord heeft kennisgenomen van het feit dat afgevaardigden van 1. FC Union Berlin, waaronder bestuursleden, gisteravond in een eetgelegenheid in het centrum van Rotterdam onheus zijn bejegend, zelfs zijn aangevallen en daarbij licht gewond zijn geraakt. Een totaal verwerpelijke gebeurtenis die niemand ten deel zou moeten vallen die te gast is in de stad voor wat een mooie Europese voetbalavond zou moeten worden. Feyenoord vindt het verschrikkelijk dat dit afgevaardigden van 1. FC Union Berlin ten deel is gevallen. De club neemt dan ook op alle mogelijke manieren afstand van de mensen die zich tot deze laffe daad hebben verlaagd en is van mening dat niemand die Feyenoord en de stad op een dergelijke krankzinnige manier in een negatief daglicht brengt zich supporter kan en mag noemen. De club kan er niet over uit dat mensen denken dat het op enige wijze acceptabel is om dergelijk gedrag te vertonen. Feyenoord is van mening dat de (sportieve) strijd tussen twee voetbalclubs, in dit geval Feyenoord en 1. FC Union Berlin, te allen tijde op het veld plaatsvindt gedurende negentig minuten en nooit of te nimmer op andere wijze, al helemaal niet door mensen te bedreigen of te verwonden. Voor personen die daar anders over denken is nul komma nul plaats bij de club. Feyenoord hoopt voorts dat de daders gevonden worden en bestraft worden voor dit stuitende geval van openbare geweldpleging en hoewel buiten haar invloedssfeer biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen.'

Feyenoord speelt vanavond (18:45) in de groepsfase van de Conference League in een uitverkochte Kuip de wedstrijd tegen Union Berlin.


«   »