FC Barcelona ontslaat Ronald Koeman na nederlaag in Madrid: 'bedankt voor alles'

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 09:30

Het avontuur van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is voorbij. Het bestuur van de Spaanse topclub heeft de samenwerking met de 58-jarige Nederlansde coach beëindigd. Dat gebeurde enkele uren na de nederlaag in Madrid tegen Rayo Vallecano (1-0).

Afgelopen zondag verloor Barcelona in het eigen stadion Camp Nou van aartsrivaal Real Madrid (1-2). Met 15 punten uit tien duels staat Barça momenteel op de teleurstellende negende plek.

In de Champions League startte de ploeg van Koeman dit seizoen dramatisch met ruime nederlagen tegen Bayern München (0-3) en Benfica (3-0). Daardoor stond zijn positie eerder al stevig ter discussie, ook door een nederlaag bij Atlético Madrid (2-0). Barcelona kende nog even een opleving, met onder meer overwinningen tegen Valencia (3-1) en Dinamo Kiev (1-0). Na de verliespartijen tegen Real Madrid en Rayo Vallecano besloot de clubleiding toch afscheid van hem te nemen.

Barcelona maakte het vertrek van Koeman in een kort bericht op de website bekend. "De voorzitter van de club, Joan Laporta, heeft hem geïnformeerd na de nederlaag tegen Rayo Vallecano. Ronald Koeman neemt donderdag afscheid van de ploeg. FC Barcelona wil hem bedanken voor zijn bewezen diensten en wenst hem succes in zijn carrière."


«   »