Derby MVV - Roda JC definitief gestaakt wegens ongeregeldheden op tribunes

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 21:39

Het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen MVV Maastricht en Roda JC is vrijdagavond aan het einde van de eerste helft definitief gestaakt wegens ongeregeldheden op de tribunes.

Beeld: NL nieuws, beeld ter illustratie 

Het gooien van vuurwerk vanuit beide supportersvakken was voor arbiter Joey Kooij aanleiding om het duel in Maastricht stil te leggen. Beide ploegen zijn teruggestuurd naar de kleedkamers en de wedstrijd zal niet worden hervat.

Naast het gooien van vuurwerk zouden de fans door de stadionspeaker ook meerdere keren zijn aangesproken op het gooien van bekertjes bier. Ook tijdens de onderbreking werd het niet rustig in De Geusselt, waarna de ME het veld op kwam om in te grijpen.

Het wangedrag van supporters is de laatste weken een groot thema in het Nederlandse voetbal. Eerder deze maand liep het na de Gelderse derby NEC-Vitesse buiten het stadion uit de hand. Ook zorgde eerder dit seizoen het gedrag van fans voor oponthoud bij FC Groningen-Vitesse en FC Utrecht-RKC Waalwijk.

De tussenstand in De Geusselt op het moment van staken, in de 42ste minuut, was nog 0-0. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is nog onbekend.


«   »