Opstelling Oranje: Cillessen onder de lat en Bergwijn is basis tegen Noorwegen

Gepubliceerd op 16 november 2021 om 19:21

Louis van Gaal heeft ten opzichte van de interland tegen Montenegro drie wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. De bondscoach kiest ervoor om Jasper Cillessen als doelman te laten starten in het beslissende duel. Steven Bergwijn is de rechtsbuiten.

De wedstrijd tussen Nederland en Noorwegen begint dinsdag 16 november om kwart voor negen. De wedstrijd is vanaf acht uur live te volgen op nlnws1.nl.

Beeld NL nieuws

De keeperskwestie was een van de thema's op weg naar de laatste groepswedstrijd in de kwalificatiereeks. Eerste doelman Justin Bijlow haakte maandag af, waardoor Van Gaal moest gaan kiezen tussen Mark Flekken, Jasper Cillessen en de als vervanger van Bijlow bij de selectie gehaalde Tim Krul. Met het kiezen van zestigvoudig international Cillessen wordt gekozen voor ervaring onder de lat.

In de defensie is er een basisplaats voor Matthijs de Ligt. Hij is de vervanger van Stefan de Vrij, die zaterdag in het uitduel met Montenegro (2-2) een hamstringblessure opliep. Denzel Dumfries is de rechtsback, Virgil van Dijk vormt met De Ligt het centrale duo en Daley Blind krijgt wederom de voorkeur als linksback.

Op het middenveld heeft Van Gaal geen wijzigingen doorgevoerd. Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen starten. Zij zijn weer volledig fit en moeten de voorhoede gaan voeden. De aanvalslinie bestaat uit Arnaut Danjuma, Memphis Depay en Bergwijn. Laatstgenoemde is verkozen boven Donyell Malen, die als basisspeler teleurstellend speelde tegen Montenegro.

Opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Klaassen, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Danjuma.

Opstelling Noorwegen: Nyland, Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Ödegaard, Thorsby, Normann; Elyounoussi, Sörloth, Solbakken.